Dziadek Franek wyróżniony na arenie międzynarodowej.
W dniach 12 – 14 grudnia 2017r. w Abu Dhabi odbyła się kolejna edycja targów SIAL Middle East. Podczas targów soki z Tłoczni Dziadka Franka otrzymały wyróżnienie w konkursie SIAL Innovation.
2017-12-14, 12:55

Targi SIAL Middle East to największe targi spożywcze w Abu Dhabi i drugie w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Są one miejscem spotkań dostawców żywności z całego świata z odbiorcami z krajów całej Zatoki Perskiej. W wydarzeniu udział wzięło ponad 900 wystawców z 50 krajów, a stoiska odwiedza około 17.000 zwiedzających.

Odbywający się podczas targów konkurs SIAL Innovation to wyjątkowe międzynarodowe wydarzenie nagradzające najlepsze innowacje w produktach żywnościowych. Gwarantuje ono uczestnikom możliwość poznania nadchodzących trendów w branży spożywczej.

W tym roku FrankFood otrzymał wyróżnienie w SIAL Innovation jako jedyna polska firma. Główne właściwości, które zostały dostrzeżone to przede wszystkim brak konserwantów, same naturalne składniki i niespotykany smak. Największą uwagę wśród produktów przyciągnął sok z Tłoczni Dziadka Franka – Jabłko/Burak, który może poszczycić się ważną cechą jaką jest walor zdrowotny.

„Jesteśmy dumni, że soki z Tłoczni Dziadka Franka zostały dostrzeżone na arenie międzynarodowej. To pokazuje, że świat docenia jakość i smak polskich produktów, a przede wszystkim jabłek uważanych za najlepsze na świecie. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz firma FrankFood zostanie doceniona w branży spożywczej.” – Zofia Wiśniewska, FrankFood Sp. z. o.o.

O FrankFood

Tworząc naszą markę połączyliśmy zdobytą wiedzę w branży spożywczej z recepturami naszych dziadków i pragnieniem dostarczenia na rynek europejski produktów, które sami chcielibyśmy spożywać. Produktów naturalnych, ekologicznych i przede wszystkich zdrowych.

Naszą misją jest wzbogacanie i urozmaicanie życia poprzez oferowanie i rozwój naturalnych i ekologicznych produktów, wytwarzanych w oparciu o tradycyjne i sprawdzone receptury.

Kierujemy się przekonaniem, że każdy z nas ma prawo wyboru produktów zdrowych, organicznych, bezglutenowych, wegańskich oraz wolnych od GMO.

Mateusz Walendowski